Attefallshus som gästhus

Många som får övernattande gäster kan känna att det vore skönt om de sov någon annanstans, gästerna kan tycka likadant. Då är ett litet Attefallshus en lösning för dig, ett gästhus som uppfyller just den tanken.

Vad är ett Attefallshus?

Detta hus är en liten bostad på max 30 kvadrat och högst fyra meter högt. Det finns andra modeller såsom Friggeboden men det finns viktiga skillnader. Fördelen med Attefall är att det kan vara både förråd, gästhus eller permanentbostad. Om du bygger huset på egen tomt behövs inget bygglov, kommer du inom 4,5 meter till grannen måste du begära tillstånd. Det finns andra regler som kan förhindra ditt byggande. En viktig sak är att anmäla ditt kommande Attefallshus till kommunen för att få ett starttillstånd. Annars blir det ett svartbygge vilket kan innebära böter.

Hur blir det med gästerna

Eftersom du får bygga ett hus för permanentboende kan du utrusta huset med ett litet pentry för egen frukost och fika. När du inte har gäster kan du hyra ut huset till en student som kan bo själv och laga sin mat. Det är nog därför det är så populärt att bygga just Attefallshus, friheten och möjligheten att göra som du vill. Kolla de olika modellerna som finns hos Sorselestugan.