Målgrupp
Åk F-3
Publikantal
Max 1 klass eller 30 elever från samma skola per föreställning (för att få till en blandad publik). Er skola kan boka flera tillfällen. Salongen tar max 75 elever.
Föreställningens längd
Cirka 70 minuter, inklusive bildworkshop
Plats
Unga Klara, längst ner i Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm*
Spelperiod
16 september 2016 - 20 januari 2017*
Pris
50 kronor/elev, inklusive bildworkshop och pedagogiskt material*
Intressanmälan

Forever Alone

-Mama? Kommer jag att vara forever alone? Jag bara undrar. Jag tänkte på det igår kväll. Jag kom fram till att att jag kan vara ensam nu och det är okej, jag bryr mig inte. Men jag skulle inte vilja vara det för alltid.

Soledad och Marto är ensamma på olika vis. Den ena får oftast vara med och leka men är ändå utanför. Den andra är mest hemma och tänker inte spela fotboll hur mycket hans mamma än tjatar om det. Och det värsta stället att vara på är skolan. Plötsligt försvinner ett barn under mystiska omständigheter. Polisen, mamman och andra vuxna måste leta febrilt. Kan ett barn bara försvinna i ensamhet?

Forever Alone är en fantasirik föreställning om ensamhet, att känna sig utanför och att hitta sin egen väg. För bara tillsammans kan vi vara mindre ensamma. 

Utdrag ur Forever Alone

Ett ensamt barn har under måndag eftermiddag försvunnit under mystiska omständigheter här i Staden. Polis och andra vuxna har letat febrilt. Det enda som är kvar av barnets ägodelar är en liten röd leksaksfisk.

 ”Du barn! Om du hör min röst, vi kommer att hitta dig och vi kommer att rädda dig. Vi kommer att ta dig tillbaka till skolan.”

 ”Men om en inte vill bli räddad? Om en bara vill ligga hemma i sin säng?”

 ”- Mama? Kommer jag vara forever alone? Jag bara undrar. Jag tänkte på det igår kväll. Jag kom fram till att jag kan vara ensam nu och det är okej, jag bryr mig inte. Men jag skulle inte vilja vara det för alltid.”