Håll koll på barnen – skaffa en GPS klocka

Smartphones med GPS-funktion är en relativt ny uppfinning, däremot är det inte alltid rätt tidpunkt att köpa smartphone till barnen. Dels för att barnet kanske inte är stort nog för ansvaret, dels för att det är svårare att kontrollera barnets skärmtid. Då kan en GPS-klocka vara ett utmärkt alternativ eftersom du får den smarta GPS-funktionen, men inte en komplett smartphone.

Win-win för förälder och barn

En GPS-klocka brukar vara ett bra första steg för föräldrar som vill ge barn ökad frihet utan att köpa en smartphone. Den smarta GPS-klockan ger dig som förälder koll på var barnet befinner sig samtidigt som barnet tycker det är en kul pryl.

Med GPS-klockan blir det tryggare att exempelvis låta barnet gå ut och leka själv i en närliggande park. Du kan nämligen ange så kallade säkra zoner i klockans inställningar. Skulle barnet av någon anledning befinna sig utanför de angivna zonerna får du en notifikation om det till din smartphone.

Många klockor har också begränsad samtalsfunktion. Det innebär att du kan välja vilka kontakter barnet kan ringa och ta emot samtal från. Beställ på nätet för ett stort utbud av GPS-klockor till en rimligt prislapp.