Pyssla tillsammans hela familjen

De flesta barn är fulla av fantasi och kreativitet. Kanske är det därför som så många barn älskar att pyssla. Likaså älskar barn att få göra saker med sina föräldrar. Så varför inte slå ihop detta, duka upp ett pysselbord och samla familjen?

Kom igång

Till att börja med kan ni välja ett tema som hela familjen utgår ifrån. Ifall julen eller någon annan högtid står inför dörren är ju temat givet. Sätt er ner tillsammans vid köksbordet, sätt på lite bakgrundsmusik och njut av en avstressande stund.

Hitta inspiration

När idéerna tryter finns det tusentals pysseltips på Pinterest. Ni kan söka på barnpyssel i kombination med något som familjen gillar. Kanske är ni intresserade av fjärilar, superhjältar, hundar, filmkaraktärer eller bilar. Ni kan även kolla in SVT som brukar ha roliga pysselprogram.

Vad du behöver

En låda full med pyssel är verkligen en tillgång en regnig dag. Förbered dig redan nu och handla online så allt finns hemma när det väl behövs. Papper, pennor, lim och saxar är en väldigt bra grund. Sen kan du fylla ut lådan med klistermärken, paljetter, pärlor och piprensare. Likaså finns det säkert en del material hemma att komplettera med. Samla ihop tomma toarullar, knappar, äggkartonger, korkar och glasburkar och släpp loss kreativiteten!