Välkommen till vår sajt

Här kommer vi att skriva om hur det är att vara en liten eller stor familj. Alla har vi rätt att vara precis som vi är. Oavsett i vilken familj vi lever. Vi är alla olika och vissa har ett sätt att leva som familj andra lever på ett helt annat sätt. Oavsett så finns det liknande behov hos många av oss.

Hur vi lever våra liv

Det kan se olika ut hur man firar sina högtider. Vi kanske inte ens firar samma högtider. Alla har rätt att fira det man vill fira på ett eller annat sätt. I Sverige så finns det nästintill lika mycket traditioner som det finns människor. Vi har mycket att lära oss av varandra och det kan vara intressant att bjuda in till en fest med olika människor från olika kulturer.

Inga förutfattade meningar

Det är lätt att vi har förutfattade meningar om det vi inte känner till eller har någon aning om. Att få se hur andra familjer lever kan bidra till en mer innehållsrikt liv. Döm inte en människa om du inte vet med säkerhet hur den personen är. Arbeta för att lära känna någon ny person i ditt liv de närmaste veckorna. Det kan ge dig oerhört mycket att göra detta.

Alla är vi lika mycket värda

I barnkonventionen så står det att alla barn och ungdomar har samma rättigheter. Ingen är mer värd än någon annan och ingen får någonsin diskrimineras hur olika varandra vi än är varandra. Alla ska kunna leva på samma villkor oavsett var man kommer ifrån och vilka förutsättningar man har.